Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

6
9
2
7
9
1
0

Hírlevél

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Termék részletekRapala XR06 X-Rap Rapala wobbler TÖBB SZÍNBEN

-14%
ÚJ
Rapala XR06 X-Rap Rapala wobbler TÖBB SZÍNBEN
 • Rapala XR06 X-Rap Rapala wobbler TÖBB SZÍNBEN
 • Rapala XR06 X-Rap Rapala wobbler TÖBB SZÍNBEN
3 480 Ft
Kedvezményes ár: 2 990 Ft
Kezdete: 2020.06.17   A készlet erejéig!

sEKÉLY MERÜLÉSŰ WOBBLER
 • A Rapala X-Rap lebegő kialakítású műanyag wobbler, ötvözi a klasszikus Rapala úszó mozgást az eddig nem megszokott agresszív ugrásokkal. Az édesvízi XR változat színes farokkal és biztos akadást eredményező Perma Steel horgokkal van szerelve.

  A belső súlyáthelyező rendszer a nagyobb dobásokért felel, míg a 3D grafikus szemek, az ellenállhatatlan csörgés, a belső holografikus fólia és az áttetsző szerkezet az optimális vonzó hatásért.

  Adatok:
  - Hossz: 6,cm
  - Súly: 4g
  - Vontatási mélység: 0,9-1,5m
  - Horgok mérete: 10
  - Horgok száma: 2 db
  CSUKA, SÜLLŐ, BALIN, DOMOLYKÓ, JÁSZ, SÜGÉR, PISZTRÁNG

  A Rapala wobbler rövid története:

  Lauri Rapala Lauri Rapala 1905 novemberében született egy közép finnországi, Rapala nevű kis faluban. Nevét szülőfalujáról kapta egy téves bejegyzés miatt, és így Lauri Saarinen helyett Lauri Rapala lett a neve.

  1936-ban faragta fenyőkéregből az első sikeres műcsaliját és rájött arra, hogy ezzel fogja a legtöbb és legnagyobb halakat. Az első wobbler készítményeket egy helyi szövetkezeti boltban értékesítette 1938-ban.

  1948-ban elkötelezte magát a Rapala család a teljes munkaidős kereskedelmi wobbler gyártásra és ekkor csatlakozott az üzlethez Lauri két legidősebb fia, Risto és Ensio. Ebben az időben egyetlen csalihalat készítettek, egy 11 cm-es Original úszó modellt, ezüst és arany színben. 1956-ban a műcsalikat már az otthon dolgozó munkások faragták ki, a családi műhelyben pedig a végső munkálatokat végezték.

  Lauri Rapala1962-ben az amerikai Life magazinban, egy újságcikk keretében jelentették meg a Rapala wobblereket, véletlenül éppen abban a számban, mely Marylin Monroe halálát adta hírül és ezért a legtöbb példányszámban kelt el. A Rapala név tulajdonképp így vált ismertté Amerika szerte és a lenyűgöző sikersztori ekkor vett lendületet.

  Lauri Rapala 1974-ben, 69 éves korában elhunyt és fiai lettek a felelősek az üzletért. Ensio Rapala lett az üzletvezető, Risto Rapala a termelési vezető és Esko Rapala a beszerzési menedzser. Fokozatosan bővítették a Rapala műcsalik választékát, először az újabb Jointed és Magnum modellekkel. A modern technika alkalmazásával emelkedett a termelési kapacitás és saját technológiájukat is fejlesztették. A gyárat továbbra sem hagyta el egyetlen termék sem, amíg azt tartályban nem tesztelték.

  Az 1970-es évektől számos újabb és újabb Rapala modellt fejlesztettek ki. A Shap Rap 1982-ben lett bemutatva és amerikai keresletre többször is túlszárnyalta a termelést. 1988-ban készült az első műanyag Rapala wobbler, a Rattlin'.

  A Rapala kétségtelenül nagy utat tett meg Lauri 102 évvel ezelőtti születésétől napjainkig.