Hírek

Daiwa garancia a vásárlókért
2012.03.14

JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK

1. A Daiwa - Cormoran GmbH minden általa forgalmazott és értékesített termékre az értékesítéstől számított 24 hónap garanciát biztosít. A jótállás alapján a vásárló a termék kijavítását vagy cseréjét kérheti abban az esetben, ha a termék rendeltetésszerű használata során keletkezett hiba gyártási, vagy anyaghibára vezethető vissza, és a hibajelenség a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

2. A garancia nem vonatkozik az alábbiakra visszavezethető meghibásodásokra: - termék rendeltetésnek nem megfelelő vagy jogosulatlan használata, tárolása - rongálás és szándékos károkozás - nem hivatalos márkaszervizben végzett javítások.

3. A termékeknek nem szakszervizben történt korábbi javítása, karbantartása, módosítása, vagy orsók esetében azok házának megbontása, a csavarfejek széthajtása vagy egyéb hasonló beavatkozás a jótállás elvesztését vonja maga után.

4. A termék elveszti a garanciáját, ha a felhasználó saját kezűleg szedi szét vagy próbálja megjavítani a terméket.

5. A jótállás csak a kitöltött és az értékesítési helyen lebélyegzett jótállási jeggyel, valamint a termék vásárlását igazoló számlával együtt érvényesíthető.

6. A jótállási igény érvényesítésének helye a mindenkori vásárlás helyszíne (horgászbolt, vagy más kereskedelmi egység).

7. Botalkatrész javítása esetén az egész botra, orsó javításához azok dobjára vagy pótdobjára is szükség van.

8. A jelen jótállási jegy szerinti jótállás a vásárló egyéb, törvényből eredő jogait nem érinti.

 

HORGÁSZORSÓ FELHASZNÁLÁSI ÉS TÁROLÁSI JAVASLAT

Helyezze az orsót az orsótartóra majd a csavaros rászorítók segítségével erősítse a botra. A felkapókar nyitott állapotában vezesse át a gyűrűkön a zsinórt, majd a felkapókart lezárása után feszített zsinórvezetéssel töltse fel az orsó dobját zsinórral. Ne tegyen több zsinórt a dobra, mint amennyi a dob kapacitása!

A felkapókar nyitott állásában dobja be a csalit. A dobás után állítsa a felkapókart az eredeti állapotba

FIGYELEM! EGYES ORSÓK ESETÉBEN MANUÁLIS A FELKAPÓKAR ÁLLÍTÁS

Hasznos tanácsok

Annak érdekében, hogy orsója hosszú ideig hibátlanul szolgálja Önt, kérjük, vegye figyelembe a következő hasznos tanácsokat:

- Védje orsóját a fizikai behatásoktól és a szennyeződésektől. Szállítsa az orsót a dobozában, vagy orsótartó táskában. Tekerje a fékerőszabályzót teljesen nyitott állapotba, és a szállítás közbeni sérülések elkerülése végett helyezze az orsót stabil helyzetbe.

- Ügyeljünk a felkapókar deformálásának megelőzése, hisz ez nagymértékben befolyásolja az orsó további használhatóságát.

- A horgászzsinór választásánál ügyeljen arra, hogy a zsinór szakítószilárdsága megfeleljen az orsó maximális terhelhetőségi paramétereinek. A horgászzsinórt enyhén előfeszítve tekercselje fel az orsó dobjára, a dob pereme alatt 2mm mélységig. Amennyiben ennél több zsinórt teker fel, előfordulhat, hogy a zsinór leugrik a dobról. A zsinór átmérőjénél és hosszánál vegye figyelembe az orsó fődobján feltüntetett zsinórkapacitási adatokat, mely sok esetben eltérhet a pótdobon feltüntetett adatoktól. A pontatlanságok elkerülése érdekében a zsinórvásárlás során győződjön meg arról, hogy a vásárolt zsinóron feltüntetett adatok valóban megfelelnek a valóságnak.

- A fonott zsinórok felcsévélése során használjon alátétzsinórt, vagy szigetelőszalaggal ragassza le a dobra csomózott első pár méter fonott zsinórt, különben a felcsévélt zsinór a horgászat során elfordulhat a dobon. A fémdobok esetében ügyeljen arra, hogy ne ejtse le és ne tegye kőre, mivel a fémdobok széle könnyen megsérülhet, ami a zsinór kiszálkásodásához vezethet.

- A különböző méretű és erősségű orsóknak más és más a fékereje, ezért ajánlott a célnak megfelelő típusú és méretű orsót választani. Állítsa a féket a szereléknek és a célhalnak megfelelő erősségűre. Soha ne zárja le teljesen a féket, ezzel nemcsak orsóját, de a botot és a zsinórt is megóvja a sérülésektől.

- A fékgombot az óramutató járásának irányába forgatva a fékerő nő, ellenkező irányba forgatva csökken.

- A nyeletőfék fékgombja nem halfárasztásra való, ezért óvatosan tekerje, mert a fékgomb csak a nyeletőfék erősségének beállítására szolgál. Terhelés közben, halfárasztáskor ne váltsa át az orsó visszaforgásgátlóját, sem pedig a nyeletőféket. - Horgászat után szárítsa meg az orsót és távolítsa el a szennyeződéseket a felületéről. Oldószertől és karcoló anyagtól mentes puha törlőkendővel törölje át orsóját.

- Ha az orsót vízbe ejti vagy esőben horgászik, ne csomagolja el vizesen, szárítsa ki.

- Sós vízben csak bizonyos típusú orsók használhatók, erre vonatkozó információ a termék dobozán fel van tüntetve. A nem sósvízi horgászatra fejlesztett orsók esetében a só által okozott károsodásra nem vonatkozik a jótállás.

- Óvja az orsót az ütődéses/ütközéses sérülésektől és a szennyeződéstől. Ne tegye orsóját a földre, mert szennyező anyagok (homok, por) kerülhetnek a belső szerkezetébe, az illesztések közé, ami kopást illetve komoly meghibásodást okozhat.

 

HORGÁSZBOT FELHASZNÁLÁSI ÉS TÁROLÁSI JAVASLAT

FIGYELEM!

A horgászbotok rendkívül jól vezetik az elektromosságot, így vihar, villámlás esetén vagy magas feszültségű vezeték 50m-es körzetében használatuk TILOS. Kerülje elektromos berendezés valamint elektromos vezeték horgászbottal történő érintését.

Jótállás kizárólag a termék anyaghibájából vagy a gyártás során keletkezett meghibásodásból eredően érvényesíthető.

Nem vonatkozik a garancia a bot főbb jellemzőinek a helytelen használat, tárolás, szállítás vagy külső beavatkozás miatti megváltozására.

A garanciális időszak nem összetévesztendő a termék normál élettartamával. A rendeltetésszerű használat és a gondos tárolás a termék élettartamát jelentősen megnöveli.

 

HORGÁSZBOT ÖSSZESZERELÉSE

 

A bot összeszerelésekor győződjön meg arról, hogy a tagok szennyeződésektől mentesek legyenek. Illessze össze a tagokat úgy, hogy a gyűrűk egyvonalban álljanak. Ezt horgászás közben is ellenőrizze. Horgászat után gyenge húzómozdulattal távolítsa el a bot egyes részeit egymástól. Ne csavarja a tagokat, mert ez a bot sérülését okozhatja.

Teleszkópos botok

A teleszkópos bot kihúzását a spicc tagnál kezdje el úgy, hogy a gyűrűk egy egyenesbe essenek. A teleszkópos tagokat ütközésig húzza szét, majd győződjön meg róla, hogy azok kotyogásmentesen illeszkednek. Ne próbálja meg a teleszkópos botot egyetlen ostorcsapásszerű mozdulattal kihúzni, mert előfordulhat, hogy a bot egyes tagjai egymásba szorultak, így egy erősebb lökés kárt okozhat a botban.

A bot összecsukása: a bot tagjait a nyéltagtól indulva óvatos csavaró mozdulattal rakja egybe, különösen figyelve a gyűrűk megóvására. A bot bármilyen durva módszerrel történő összecsukása, vagy akár a nyéltag földhöz ütése a bot sérülését okozhatja.

Hasznos tanácsok

Annak érdekében, hogy a horgászbot hosszú ideig hibátlanul szolgálja Önt, kérjük, vegye figyelembe a következő hasznos tanácsokat:

- A botot a szállítás során előforduló sérülésektől és fizikai behatásoktól ajánlott megóvni a termékhez adott védőtok vagy bottartó használatával.

- Csak a feltüntetett dobósúly értékhatárokon belül használjon szereléket a boton.

 - Az orsó helyes rögzítése alapvető fontosságú a bot sérüléseinek elkerülése végett. - Dobás előtt győződjön meg arról, hogy a bot nem sérülhet meg közeli faágakkal vagy egyéb tereptárgyakkal történő ütközés során.

- Ne állítsa a fékerőt a maximumra, különösen akkor, ha erősebb zsinórt használ, amely túlterhelheti a botot.

- A hal kiemelése során mindig használjon szákot.

- Használat után teljesen szárítsa meg a botot, távolítsa el a szennyeződéseket és fedje be a zsinórvezető gyűrűket, valamint puha törlőkendővel törölje át a botot. Oldószerek használatát kérjük, mellőzze a tisztítás során.

- A bot élettartamát jelentősen megnöveli, ha nem teszi a le földre, nem pakol rá, nem ejti le, vagy csapja oda.

FIGYELEM!

A termék garanciális időn belüli javítását csak szakszerviz végezheti, ennek figyelmen kívül hagyása - a termék zárt részeinek felnyitása, alkatrészeinek cseréje vagy meghibásodásának szakszervizen kívüli javíttatása - a garancia elvesztésével jár. A gyártó (importáló) nem felelős a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért.

A szakszerviz a jótállási idő lejártát követően is vállalja a termékek szervizelését, a szakszerviz által megadott árakon.

FIGYELEM!

A terméket csak annak a horgászmódszernek megfelelően használja, melyhez a gyártó a terméket ajánlotta.

 Sikeres horgászatot kívánunk!

A Daiwa – Cormoran csapata és Fly Zoo Kft, mint kiemelt partner

 

Vissza