Új Jelszó Kérése

Kategóriák

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP Termékek

Termékajánló

Látogató Számláló

3
4
0
4
3
4
0

Hírlevél

Termék RészletekVakond riasztó készülék

-29%
ÚJ
Vakond riasztó készülék
8 410 Ft
Kedvezményes ár: 5 990 Ft5990
Kezdete: 2015.06.07   A készlet erejéig!
Megoldás kerteket feldúló vakondok elűzésére.
 • Ki ne bosszankodna a kerteket feldúló vakondok idegesítő tevékenységéről. A gondosan ápolt pázsit, a karbantartott veteményes, máshol a térkő is áldozatul eshet a vakondok téli-nyári ásásának, járatépítésének.
  Megoldás lehet erre a vakondriasztó készülék, mely segítségével elűzhetjük a nem várt vendégeket.
  A termék egy egyszerű, de nagyon hatásos eszköz, használatával az elűzendő állat a tapasztalatok szerint nem tér vissza.

  A termék szerelési, használati útmutatóval kerül forgalomba.
  A működéséhez szükséges 9V-os elem nem tartozék.

  Általános leírás:
  Az áramforrást a csomagolások nem tartalmazzák.
  Ezeket a készülékeket nagykereskedőként már több mint egy évtizede forgalmazzuk, és sok régebben forgalmazott készülékkel ellentétben tényleg működnek. Természetesen hatásuk így sem garantálható 100%-osan, hiszen elképzelhető, hogy a kártevőnket valahol már riasztották, ahol ahhoz hozzászokott!
  Figyelem!

  A riasztók használata a hobby és háziállatokat (akár az embert is) zavarhatja, elhelyezésüknél ezt mindenképpen vegyük figyelembe!
  A hatékony állat-riasztás legfontosabb feltétele, a ciklikus használat. Folyamatos használat esetén a riasztani kívánt állat a riasztó hangot megszokhatja, a készülék hatása csökkenhet, esetlegesen (az adott egyedre vonatkoztatva) meg is szűnhet! Kivéve a Nagyteljesítményű Vad- ill. Madár- riasztó használatát. Ennél a két készülékeknél a riasztó hang több tulajdonsága változtatható. De ezeknél a készülékeknél is lényeges, hogy ne használjuk őket, amikor, nincsen szükség rájuk!
  Amennyiben zárt térben riasztunk, az állat elriasztása után, pár napon belül, mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy az összes járatát lezárjuk (fixen vagy ráccsal), hogy ne tudjon visszaköltözni ill. másik egyed, se költözhessen a helyére. (Ha riasztás helyett egyszerűen a járatait zárjuk le, akkor az állat vagy újabbakat fog kialakítani, ezzel további károkat okozva. Vagy ha erre nem lesz képes, akkor elpusztul – ez jogilag kimeríti az állatkínzás fogalmát – nem mellesleg pedig iszonyú bűzt fog árasztani, valamilyen nehezen vagy teljesen hozzáférhetetlen helyről – ahonnan csak jelentős költségek árán tudjuk majd „kibányászni” a tetemet!)
  Párzási időszakban, és utódnevelés idején a készülékek néha teljesen hatástalanok, ha épp a párválasztást, a párzást, vagy az utódok nevelését korlátoznánk! Ezek a táplálkozásnál és a lakhatásnál erősebb ösztönök! Ilyenkor az állatok nagyon könnyen hozzászokhatnak a készülék zajához, utána, pedig a készülék már hatástalan.
  A gépjárműbe építhető készülék, vad-riasztó funkciójával kapcsolatban, fokozottan fontos tisztában lennünk azzal, hogy az út környékén tartózkodó állatok riasztására tökéletesen megfelel, ezzel a vadak okozta balesetek 70-80%-a tökéletesen megelőzhető. Viszont az állatok néha teljesen kiszámíthatatlanul viselkednek (elsősorban ha megriadnak ill., pl. párzási időszakban). Ilyenkor a létfenntartó ösztön ill., pl. a párzási ösztön könnyedén felül írhatja a riasztó hangja által keltett riasztó hatást, és az állat kirohanhat elénk, vagy akár az autónk oldalára is „mázolódhat”. Mindig lassítsunk, ha valamit az út mellett meglátunk, és soha ne bízzunk abban, hogy csak az az egy állat van ott, amit látunk. Egy úton átrohanó sünt, macskát, nyulat vagy fácánt gyakran követhet egy róka vagy akár egy kisseb kutyafalka. Egy őzet, szarvast vagy vaddisznót is gyakran követhet a többi fajtársuk. Ráadásul egy nagyon veszélyes „vad” ellen a készülék nem nyújt védelmet, ez pedig a teknős, amin áthajtva, könnyedén az árokban landolhatunk!
  A vakond kártétele könnyen megelőzhető, szinte teljesen kiküszöbölhető talajfertőtlenítő szerek használatával! 100 m²-re általában 30-35 dkg-nyi mennyiséget kel kiszórni, majd gyengéden belocsolni (célszerű esőzés előtt kiszórni, ekkor az eső elvégzi a locsolást), ha tavasszal és ősszel is elvégezzük, akkor a talajban lakó rovarok, lárvák, férgek elpusztulnak, és a vakond számára nem biztosítunk „terített asztalt”.
  A riasztókat ne ajánljuk az összes szomszédunknak! Ha mindenhol riasztva van az állat, akkor is kénytelen lesz táplálkozni, élni, lakni! Ebben az esetben a riasztó szintén könnyen hatástalanná válhat!
 • Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés