Új jelszó kérése

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

4
7
1
6
2
9
2

Hírlevél

Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

Termék részletekTickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára

-23%
ÚJ
Tickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára
 • Tickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára
 • Tickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára
 • Tickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára
 • Tickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára
 • Tickless Pet ULTRAHANGOS KULLANCS- és BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK KUTYÁK és MACSKÁK számára
Fő kategória >ÁLLAT TARTÁS >KUTYA, MACSKA felszerelés >élősködők elleni, és ápoló szerek
7 280 Ft
Kedvezményes ár: 5 590 Ft5590
Kezdete: 2017.04.13   A készlet erejéig!
Megbízható kullancs riasztó!
 • ULTRAHANGOS KULLANCS- ÉS BOLHARIASZTÓ KÉSZÜLÉK
  KUTYÁK ÉS MACSKÁK SZÁMÁRA


  A kiváló hatásfokkal működő termék ideális megoldást kínál a kullancsok és bolhák kutyáktól és macskáktól történő távoltartására, környezetbarát módon és ellenjavallatok nélkül. A készülék anyaga nem mérgező, nem bocsát ki vegyi anyagokat és szagokat.

  Változó frekvenciájú ultrahang kibocsátásával működik, amely nem káros és nem kellemetlen sem az emberek, sem az állatok számára, de zavarja a kullancsokat és a bolhákat, távoltartva, illetve kényszerítve azokat a kisállattól való eltávolodásra. Használható kölyök, vemhes, öreg, beteg vagy betegségből felépülő és stresszre érzékeny kutyák, macskák esetében is. Hatósugara kb. 1,5 méter. Célszerű a kullancsszezonban állandóan a kisállatra rögzítve használni. Élősködőkkel erősen fertőzött területen nem garantált a 100%-os védelem.


  Használat:

  Húzza ki a nyelvecskét a készüléket működtető
  (nem cserélhető) lítium elem aktiválásához. A bekapcsolást 4 villanás jelzi. Az aktiválást követően az elem élettartama várhatóan egy év. A gomb egyszeri megnyomására felvillanó piros leddel bármikor ellenőrizheti a működést.
  A TickLess Pet-et úgy helyezze a nyakörvre, hogy a rácsos oldal az állat teste felé nézzen. Vízzel való érintkezés után a készülék kiszárítása javasolt – így abban a nedvesség nem tesz kárt. Méretei miatt kisgyermek kezébe ne kerüljön.

   

   

  A kullancsokról:

  A kullancsok a pókszabásúak közé tartozó, gerinceseken élősködő, vérszívó ízeltlábúak. Életciklusuk jellemzően három fejlődési alakon keresztül zajlik: a petéből kikelő lárva vérszívást és vedlést követően nimfává alakul, amely újabb táplálkozás és vedlés után ivarérett alakká fejlődik. Vérszívásuk során számos betegség kórokozóját képesek a gazdaszervezetbe juttatni. Hazai fajaik közül emberen leggyakrabban a közönséges kullancs (Ixodes ricinus) fordul elő.
  A közönséges kullancs biológiai sajátosságai

  A nőstény több ezer petét rak, melyekből a lárvák a hőmérséklettől függően hetek-hónapok múlva kelnek ki. A fejlődés teljes időtartama átlagosan 2-3 év. Mindhárom fejlődési alak vért szív: kis rágcsálókon, földön fészkelő madarakon, hüllőkön, vadon élő emlősökön, háziállatokon, valamint az emberen
  táplálkoznak. Fűszálakon, a bokrok levelein, legfeljebb 1,5 méter
  magasságban, a lábaikon levő karmok és tapadókorongok segítségével
  megkapaszkodnak, és várakoznak a megfelelő a táplálkozási alkalomra.
  A vért adó gazdát az általa kilélegzett szén-dioxidból, a bőrön át kiválasztott különböző anyagokból, a testhőmérsékletből és a mozgás keltette rezgésekből álló komplex inger révén érzékelik.
  A gazdaszervezet tollazatára, bundájára, ruházatára pillanatszerűen, a lábakon lévő karmok segítségével kapaszkodnak fel.
  A kifejlett nőstények – amelyek az embert érő csípések túlnyomó
  többségéért felelősek – vérrel teleszívott állapotban eredeti méretüknek
  mintegy 10-szeresére, a ricinus magjához hasonló méretűre duzzadnak meg.
  Az emberre kapaszkodott kullancs a ruhán vagy a bőrön továbbmászik és akár több tíz percen keresztül keresi a bőrön a megfelelő beszúrási helyet. A bőrből magától csak 3-8 nap múlva, a vérszívás végeztével esik le. Nagy számban
  különösen tavasszal április-június között és ősszel, szeptemberben fordulnak elő. Száraz időben a nedves avar alá húzódnak.

  A közönséges kullancs terjedése

  Az emberre esős, nyirkos, de meleg időben, többnyire a kerti munka során vagy kirándulás közben kapaszkodik fel. Kertjeinkbe a háziállatok, a földön fészkelő madarak és a vadon élő kisemlősök "potyautasaként" kerül be.

  A közönséges kullancs ártalma

  Több betegséget terjeszt, melyek közül a két legfontosabb a kullancsencephalitist és a Lyme-kór. Vérszívása többnyire teljesen
  fájdalmatlan, így észrevétlen marad, mivel a szúrcsatornába fecskendezett nyálnak érzéstelenítő hatása van. A fertőzött kullancs nyálmirigyéből a
  megbetegedést előidéző kórokozók csak a beszúrást követő 4-6 óra múlva, a felesleges vér visszaöklendezésekor kerülnek az emberbe.

 • Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés