Új jelszó kérése

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

4
7
2
1
2
0
3

Hírlevél

Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

Termék részletekScalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)

-31%
ÚJ
Scalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)
 • Scalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)
 • Scalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)
 • Scalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)
 • Scalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)
 • Scalibor kullancs elleni nyakörv 65cm L (K230A01)
Fő kategória >ÁLLAT TARTÁS >KUTYA, MACSKA felszerelés >élősködők elleni, és ápoló szerek
7 250 Ft
Kedvezményes ár: 4 990 Ft4990
Kezdete: 2018.03.01   A készlet erejéig!
Megbízható kullancs és bolha elleni nyakörv a Scalibortól.

Kullancs és lepkeszúnyogok ellen 5 hónapig hatásos. • Kullancs és lepkeszúnyogok ellen 5 hónapig hatásos.

  A Scalibor® gyógyszeres nyakörv deltametrin hatóanyagának köszönhetően megbízható védelmet nyújt  kutyájának kullancsok és a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) valamint a dalos szúnyog (Culex pipiens pipiens) csípése ellen. Ugyanakkor kutyája védelmet élvez  a kullancsok és szúnyogok által terjesztett betegségekkel szemben, a babéziózis, ehrlichiózis, borreliózis, kullancs encephalitis, leismaniózis és dirofilarózis ellen. A Scalibor® több szinten fejti ki hatását:

  • Anti - feeding - hatás:
   A parazitát megakadályozza a vérszívásban
  • Knock - down - hatás:
   A parazita megbénul
  • Letalis - hatás:
   A parazita elpusztul

  A deltametrin a piretroidok csoportjához tartozik, a parazitákat rövid időn belül elpusztítja (inszekticid/akaricid hatás). Éppen ezért a Gyakorló Állatorvosok Szövetsége (bpt) és a Német Kisállatgyógyászati Társaság útmutatója ajánlja a deltametrin alkalmazását kutyáknál “Kórokozók vérszívó vektorok általi terjesztetésének megakadályozására”.

  A Scalibor Protectorband felhelyezését követően a hatóanyag egyenletesen eloszlik a kutya bőrén. A parazitáknál már egy rövid ideig tartó kontaktust követően koordinációs zavar, majd bénulás lép fel, majd gyorsan elpusztulnak (knock-down-effektus/taglóhatás). Ezáltal megakadályozható a megtapadás és annak következményeként a kórokozók átvitele, valamint a kórokozók továbbvitele kezeletlen kutyákra és az emberre.

  Tulajdonságok és a hatóanyaggal szembeni érzékenység

  A Scalibor® gyógyszeres nyakörv vízálló és a vízzel való esetenkénti érintkezés nem veszélyezteti a nyakörv hatékonyságát. Ugyanakkor a Scalibor® gyógyszeres nyakörv fölhelyezését követő első öt napban - a hatóanyag a kutya bőrén történő gyors és egyenletes eloszlása érdekében - meg kell akadályozni, hogy a kutya fürödjön. Ugyanakkor a Scalibor® gyógyszeres nyakörv hatékonyságát a vízzel való érintkezés nem csökkenti.

  Mialatt a Scalibor® gyógyszeres nyakörv a kutya parazitáit - kullancs, lepkeszúnyog, valamint dalos szúnyog (Culex pipiens pipiens) - biztonságosan elpusztítja, a kutya nagyon jól tolerálja a nyakörvet, ami úgy a kutya, mint az ember számára szagmentes. Kutyakölyköknél a Scalibor® gyógyszeres nyakörv már héthetes kortól alkalmazható, ugyanakkor vemhes és szoptató szukák is hordhatják. Ez a tény is amellett szól, hogy a kutyák nagyon jól tolerálják.

  Vizsgálatok azt igazolják, hogy a deltametrin szájon keresztül történő napi bevitele a kutya megsimogatása és a kéz és az ujjak lenyalása után még 100 %-os bevitel esetében is jóval a napi elfogadható érték alatt marad.


  48 cm-es nyakörv kis- és közepes testű kutyáknak
  Összetétel:
  - Deltametrin: 0,760 gr
  - Vivőanyag és színezőanyag ad: 19 gr

  65 cm-es nyakörv nagytestű kutyáknak
  Összetétel:
  - Deltametrin: 0,760 gr
  - Vivőanyag és színezőanyag ad: 25 gr

  Gyógyszerforma: Gyógyszeres nyakörv.

  Célállat: Kutya.

  Javallat:
  Kullancsok és lepkeszúnyogok elpusztítására. Kutyákat 5-6 hónapig védi a kullancsoktól (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) és vérszívó lepkeszúnyogoktól (Phlebotomus perniciosus).

  Adagolás:
  A 48 cm-es nyakörvet kis- és közepes testű kutyákra tegyük. A 65 cm-es nyakörvet nagytestű kutyákra tegyük. Helyezzük a nyakör¬vet lazán a kutya nyakára. Egy nyakörv kutyánként.

  Alkalmazás módja:
  Kizárólag külsőleg használható!
  Vegyük ki a nyakörvet a lezárt csomagolásból. Igazítsuk a nyakörvet az állat nya¬kára, húzzuk meg, de ne túl szorosra. Két ujjunk férjen el a nyakörv és a nyak kö¬zött. Csúsztassuk a nyakörvet a csaton keresztül, és az 5 cm-nél hosszabb szaba¬don álló részt vágjuk le.

  Alkalmazási útmutató:
  Vemhesség és laktáció ideje alatt is alkalmazható.
  A nyakörv viselése idején egyes ritka esetekben kullancsok megtapadása lehetséges. Emiatt a kullancsok és lepkeszúnyogok által közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljesen kizárni.

  Ellenjavallat:
  Héthetes kornál fiatalabb kutyakölykökön nem alkalmazható.
  Ha a kutyán látható bőrsérülés van, nem alkalmazható.
  Ne alkalmazza olyan állatokon, amelyek ismerten túlérzékenyek a szintetikus piretroidokra, pl. macska.

  Nemkívánatos hatás:
  Ritka esetben a túlérzékenységi reakció lokalizált bőrsérülésekhez és szőrhulláshoz vezethet.

  Gyógyszer-kölcsönhatás:
  Más szerves foszforsav-észter tartalmú ektoparazitikumokkal egyidejűleg nem alkalmazható.
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszer-termelő állaton nem alkalmazható.

  Tárolás: +25°C alatti hőmérsékleten tárolandó. Gyermekek elől elzárva tartandó.

  Figyelmeztetés:
  Tartsuk távol a gyermekektől, különösen, ha 2 év alattiaktól.
  Ne engedjük, hogy a gyermekek megérintsék, játszanak vele vagy szájukba ve¬gyék a nyakörvet. Kerüljük el, hogy kisgyermekek hosszasan érintkezzenek a nyakörvvel, pl. együttalvás a nyakörvet viselő kedvenc kutyával. Felhasználásig tartsuk a nyakörvet lezárva az eredeti csomagolásban. A nyakörv teljes hatékony¬ságát a felhelyezés után egy héttel éri el, ezért, ha az állatok fertőzött helyre kerülnek, akkor a nyakörvet ezt megelőzően egy héttel fel kell tenni rájuk. A vízzel való esetenkénti érintkezés nem csökkenti a nyakörv hatékonyságát, de úszás és fürdetés előtt le kell venni, mivel a hatóanyag ártalmas a halakra és más vízi élőlényekre. A nyakörv viselésének első öt napján meg kell akadályozni, hogy a kutyák vízben ússzanak. Ha a kutya véletlenül megenné a nyakörvet, a követke¬ző tünetekre lehet számítani: inkordinált mozgás, remegés, nyálzás, a hátsórész merevsége. Ezek a tünetek rendszerint 48 órán belül elmúlnak. Túladagoláskor a diazepám tüneti kezelésre használható, ha szükséges.

  Munkavédelmi óvórendszabályok: A nyakörv megfogása után hideg vízzel és szappannal mossunk kezet. Ne alkalmazza ezt a terméket, ha a felhelyező személy allergiás a trifenil-foszfátra.

  Kiszerelés:
  - Kis- és közepes testű kutyáknak részére 48 cm-es nyakörv papírból, alumíniumból, poliészterből és polietilénből készült tasakban és kartondobozban. Fehér színű.
  - Nagykutyák részére 65 cm-es nyakörv papírból, alumíniumból, poliészterből és polietilénből készült tasakban és kartondobozban. Fehér színű.

  Eltarthatóság:
  A gyártástól számított 36 hónapig, felhasználható a csomagoláson feltüntetett időpontig.

  Törzskönyvi szám: 359/2004 FVM

 • Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés