Új jelszó kérése

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

4
7
2
3
2
1
7

Hírlevél

Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

Termék részletekSZAT CLEAR WATER ORIGINAL K3 -kristálytiszta víz- 900 literig

-33%
ÚJ
SZAT CLEAR WATER ORIGINAL K3 -kristálytiszta víz- 900 literig
 • SZAT CLEAR WATER ORIGINAL K3 -kristálytiszta víz- 900 literig
 • SZAT CLEAR WATER ORIGINAL K3 -kristálytiszta víz- 900 literig
Fő kategória >ÁLLAT TARTÁS >AKVARISZTIKA >vízkezelők, gyógyszerek, tesztek
11 140 Ft
Kedvezményes ár: 7 490 Ft7490
Kezdete: 2017.05.23   A készlet erejéig!
Egységár: 14 686 Ft/kg
Kristálytiszta, áttetsző, nitritmentes víz!
 • 900 literig


  Halaink anyagcseréjük során káros anyagokkal terhelik a vizet, melyek az akvárium üzembehelyezése után nagyon mérgező ammónium ion (NH4+) formájában vannak jelen.
  Ez a legmérgezőbb forma, amely az első hét végére az akvárium felületein láthatatlan élőbevonatként jelentkező hasznos nitrifikáló szervezetek, a Nitrosomonasok hatására először nitrit (NO2), majd a következő hét végére a Nitrobacterek hatására, kevésbé veszélyes nitrát (NO3) formát ölt, amely az oxigéndús viszonyok miatt, mivel oxidált vegyület, nem bomlik tovább, és felhalmozódik!
  A már minimum két hetes akváriumban, amely megfelelően nagy szűrőfelülettel rendelkezik, nem mutatható ki káros mennyiségű ammónium, és nitrit.
  A nitrát mennyisége viszont folyamatosan növekszik.
  A nitrát, a többi nitrogéntartalmú anyaghoz hasonlóan, a halak véráramába kerülve megbénitják az oxigénszállító vörösvérsjteket, és halaink a megfelelő oxigénellátottság ellenére, fulladásos tünetek közt elpusztulnak.
  Ezt még fokozza az a tény, hogy a 20 C° feletti, melegebb akváriumvízben jóval kevesebb oldott oxigén van mint ez alatt.
  A nitrát pusztító hatása, etetés után pár órával következik be, amikor megnő az emésztés oxigénszükséglete, és ezt a kifehéredő kopoltyúlemezek mutatják.
  A pusztulás oka ilyenkor a vér magas ammónia koncentrációja miat bekövetkező autin sejttoxikáció.
  A túl sok nitrogén a növényeknek is káros, melyet a sárguló levelek mutatnak.
  A nitrát egy részét a növények felveszik, de a természetesnél nagyobb haltelepítési sűrűség miatt gyakran vízcsere szükséges.
  Ez időigényes, és a halaknál stresszt is okozhat.
  A Szat Clear Water Original felületaktív anyagai megkötik a mérgező nitrátokat és nitrát tartalmú anyagokat, és segítik a mérgező kénhidrogén lebomlását.
  Kristálytisztává teszi a vizet, ezáltal növényeink a jobb fényviszonyok következtében jobban fejlődnek.
  A nitrogén körforgásba kapcsolódva tehermentesíti a biológiai szűrőt és stabilizálja az akvárium bio rendszerét.
  Segítségével a vízcsere mindaddig elhúzható, amíg az akváriumvízben a káros anyagok okozta barnássárga elszíneződés újra nem jelentkezik.
  Ekkor ugyanis telítődik a felülete, de 1 kg só/10 literes meleg vizes oldatban (10dkg só /liter) való fél órás áztatás, majd többszöri langyos vizes átmosás után, ismét hosszú ideig működik.
  Töményebb oldat jobban regenerál.
  Az aprószemű, jól oldódó só kiválóan megfelel, nem baj ha jódozott.
  Kifejezetten ajánlott éttermek, szállodák beépített akváriumaiba, ahol a vízcsere nehézkesen megoldható, és előnyös a folyamatos áttetsző, kristálytiszta víz.
  Ez az anyag az akvárium karbantartási feladatait rendkívül leegyszerűsíti.
  Tenyésztőknek a drága víz miatt, és a nitrátra különösen érzékeny halfajok (diszkosz, törpesügérek, labirinthalak, ikrázó fogaspontyok), és az ember által létrehozott, a vad géneket alacsonyabb számban hordozó nemesített elevenszülő fogaspontyok és aranyhalváltozatok tenyésztésénél rendkívül kedvező.
  A növények fejlődéséhez szükséges 25mg/liter nitrátot biztosít, amely a halak fejlődését még nem zavarja.
  Felhasználás:
  Belső szűrőknél a pohár és a szivacs közé csúsztassuk be, vagy a szivacs helyére.
  Külső szűrőknél valamelyik szűrőanyag-tartó dobozba helyezzük be.
  Eldughatjuk egy kő mögé is.
  Célszerű előszűrő után beiktatni.
  Alkalmazhatjuk folyamatosan és alkalmilag.
  A szűrőanyag kiszáradás esetén nem károsodik.
  Semmilyen káros anyagot nem bocsát ki!

   

  A SZAT CLEAR WATER ORIGINAL gyantát nyugodtan túlméretezhetjük. Nagyobb méret nagyobb megkötő kapacitás, ritkább regenerálás, biztosabb hatás.

   

   

  -Figyelem: A képek illusztrációk, a termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól! A gyanta nejlon zsákja kismértékben átengedheti az apróbb gyanta szemcséket, ez viszont nem befolyásolja annak működését.-

   

   

  A nitrifikáció

  Halaink anyagcseréjük során káros anyagokkal terhelik a vizet, melyek közül az akvárium üzembe helyezése után a legveszélyesebb, az ammónia (NH3), és az ammóniumion (NH4+). Ezek a gyakorlatban legnagyobb problémát okozó anyagok az első hét végére, az akvárium felületein láthatatlan élőbevonatként jelentkező hasznos nitrifikáló baktériumok, a Nitrosomonasok hatására először nitritté (NO2) alakulnak. A következő hét végére a Nitrobacterek hatására, kevésbé veszélyes nitrát (NO3) formát öltenek, amely az oxigéndús viszonyok miatt, mivel oxidált vegyület, nem alakul tovább, és felhalmozódik!

  1. A már minimum két hetes akváriumban, amely megfelelően nagy biológiai szűrőfelülettel rendelkezik, nem mutatható ki káros mennyiségű ammónia, ammónium, és nitrit.

  2. Ha nem elég nagy a szűrőfelületünk, akkor a nitrit folyamatosan jelen lesz akváriumunkban, ami jóval mérgezőbb, mint a nitrát. A legtöbb akvárium esetében, ez a fő probléma. A megfelelően nagy szűrőfelület, a csíraszám miatt is fontos. Az akváriumainkban folyamatosan jelen levő hasznos és kórokozó egysejtűek, gombák, baktériumok aránya, a túl kicsi szűrőfelület esetén kedvezőtlen arányba tolódik el, ami betegségekhez vezet. Ha elég nagy a szűrőfelületünk, ami jó ha az akvárium térfogatának minimum negyede, akkor az azon megtelepedő hasznos lebontó szervezetek, minden anyagcsere terméket és maradékot elbontanak, és a csíraszámunk alacsony, és jó összetételű marad.

  3. A nitrát mennyisége viszont folyamatosan növekszik. A természetben ilyen problémával nem találkoznak halaink, mert ott általában 5mg/l alatt van a nitrát szint, mivel a növények felveszik azokat. Akváriumainkban, ezt csak nagyon erős világítással (1 watt/l), nagyon sok növénnyel, és nagyon kevés hallal tudnánk megvalósítani, ami nagyon ritkán sikerül. A gyakoribb eset az, hogy a nitrátok mennyisége gyorsabb, vagy lassabb ütemben, de növekszik. Ezért válik, a hagyományos módszereket választva szükségessé a vízcsere, amelyet egy látványos akváriumban akár 2-3 naponta végezhetünk, ha nem akarunk rosszat halainknak.

  A vízcsere körülményes, és a nitrátszint hirtelen csökkenése enyhébb vagy súlyosabb lefolyású embóliát okozhat, mivel hatására a vérben oldott nitrogén gázok, buborék formájában kiválhatnak, és létfontosságú szerveket zárhatnak ki a vérkeringésből. 

  Miért káros a nitrát?

  A nitrát, a többi nitrogéntartalmú anyaghoz hasonlóan, a halak véráramába kerülve megbénítja az oxigénszállító vörösvérsejteket (methemoglobinaemia). A közepesen veszélyes (50 mg/l) koncentráció mellett étvágytalanság, folyamatos fogyás, sápadt színek jellemzik halainkat. Ez a leggyakoribb eset. Súlyos esetben (100 mg/l), halaink a megfelelő oxigénellátottság ellenére, fulladásos tünetek közt, az eltérő kondíció és genetikai adottság miatt, szórványosan elpusztulnak.

  A túl sok nitrogén a növényeknek is káros, melyet a sárguló levelek mutatnak.

  Hogyan működik a Clear Water?

  A Clear Water felületaktív anyagai megkötik a mérgező nitrátokat és nitrát tartalmú anyagokat, és segítik a mérgező kénhidrogén lebomlását. Kristálytisztává teszi a vizet, ezáltal növényeink a jobb fényviszonyok következtében jobban fejlődnek. A nitrogén körforgásba kapcsolódva tehermentesíti a biológiai szűrőt és stabilizálja az akvárium bio rendszerét.

  Meddig működik?

  Egy idő után már nem képes több nitrátot megkötni, kb. 3 hónapig működik. Ezt legpontosabban nitrát teszt segítségével mérhetjük. Ha akváriumunk nitrát szintje elérte az 50 mg/l- es koncentrációt, a következőképpen járjunk el:

  * Vegyük ki a szűrőtasakot, és tegyük kb. fél órára 1 kg só/5 literes, meleg vizes oldatba (10dkg só /fél liter). Majd többszöri langyos vizes átmosás után, ismét hosszú ideig működik. Töményebb oldat jobban regenerál. Az apró szemű, jól oldódó só kiválóan megfelel, nem baj, ha jódozott.
  * Helyezzük vissza az anyagot, és másnap mérjük meg a nitrát szintet. Ha nem változott, szükséges a részleges vízcsere. Vízcsere után nem kell újra regenerálni, ismét hosszú ideig fogja biztosítani a halak számára szükséges 50 mg/l alatti koncentrációt.

   

  A telepített halmennyiséghez gondosan megválasztott nagyság a gyakorlatban derül ki, de általában 1-3 hónap. Ha gyakran kell regenerálnunk a vízcseréig, akkor érdemes nagyobbat választani. Tenyésztőknél akár 1 liter szűrőanyag is szükséges lehet 50 liter akváriumvíz megszűréséhez. 

  Hol alkalmazható?

  Kifejezetten ajánlott éttermek, szállodák beépített akváriumaiba, ahol a vízcsere nehézkesen megoldható, és előnyös a folyamatos áttetsző, kristálytiszta víz. Ez az anyag az akvárium karbantartási feladatait rendkívül leegyszerűsíti.

  Tenyésztőknek a drága víz miatt, és az import, nitrátra különösen érzékeny halfajok (diszkosz, törpesügérek, labirinthalak, ikrázó fogaspontyok), és az ember által létrehozott, a vad géneket alacsonyabb számban hordozó nemesített elevenszülő fogaspontyok és aranyhalváltozatok tenyésztésénél rendkívül kedvező.

  A növények fejlődéséhez szükséges 5mg/liter nitrátot biztosít, amely a halak fejlődését még nem zavarja.

  Mire ügyeljünk még?

  A nitrifikációs, és a többi oxidációs folyamat során az akvárium pH-ja folyamatosan csökken, a víz vezetőképessége pedig növekszik. Például 5-ös pH alatt a nitrifikáció teljesen blokkolódik. Egyre több olyan anyag kerül a vízbe, ami növeli az ionok mennyiségét. Ezek olyan erős savak és erős bázisok sói, melyek teljesen ionos, szétvált, disszociált formában vannak jelen az akvárium vízében. Az alacsony pH étvágytalanságot, emésztési problémákat, sápadt színeket eredményez. Rendkívül gyakori probléma, hogy az akváriumunkban rendelkezésre álló aljzat kavics, díszkő nem képes a csökkenő pH-t semlegesíteni, vagy a semleges pH-ju vizünk kedvezőtlen kationokat tartalmaz. A porózus vándorkagyló héjakból a semleges Ph biztosításához szükséges kalcium azonnal, a szükséges mennyiségbe oldódik a vízbe.

  A nitrát folyamatos mérése mellett elengedhetetlen a pH ellenőrzése. A két legfontosabb vízkémiai paraméter, a nitrát és a pH folyamatos ellenőrzése és megfelelő szinten tartása, a mai ismeretek szerint az édesvízi akvarisztika alapja.

  Hogyan használjuk?

  A szűrőanyag vízben oldhatatlan szintetikus tasakba van elhelyezve, és vízben oldhatatlan cérnával van körbevarrva.

  Belső szűrőknél a pohár és a szivacs közé csúsztassuk be, vagy a szivacs helyére. Külső szűrőknél valamelyik szűrőanyag-tartó dobozba helyezzük be. Eldughatjuk egy kő mögé is. Célszerű előszűrő után beiktatni. Alkalmazhatjuk folyamatosan és alkalmilag.

  Természetes alapanyagokból készül. Semmilyen káros anyagot nem bocsát ki! Az egyetlen hatékony, ismert, nitrát eltávolítási módszer! Reformtermék az akvarisztikában!

  6 féle méretet forgalmazunk SZAT CLEAR WATER néven, ebből 3 belső, 3 külső szűrőhöz van kialakítva. A szűrőanyagon fel van tüntetve, hogy mekkora méretű és mekkora akváriumba alkalmazható, és regenerálási útmutatóval van ellátva. A szűrőanyag szelektív, tehát nem összekeverendő a teljes ioncserélővel, elsősorban nitrátot és a víz barnássárga elszíneződését okozó, nitrát gyököket tartalmazó, hosszú távon káros huminsavakat köti meg. Segítségével az egy időintervallumra jutó vízcsere a kísérleteink szerint a 20-szorosára növelhető.

  Ha betartják az itt leírtakat, akkor nem azt kell végignézniük, hogy miként épül le egy hal 2-3 hét alatt, hanem azt, hogy milyen a sikeres akvarisztika.

    Édes vízhez
  original Szat Clear Water Original
  plants Szat Clear Water Plants
  puffer Szat Clear Water Plus Puffer Ca.
     

   

    Sós vízhez
    Szat Clear Water Marin
  Eltávolítja a víz sárgaságát okozó humin savakat kristálytisztán tartja a vizet és megköti a káros nitrát tartalmú anyagokat.
     

   

    Terráriumkohoz
   

  Szat Clear Water Turtle
  Terráriumi állatok vízének szűrésére. Eltávolítja a vízből a káros anyagokat, megszünteti a kellemetlen szagokat és a víz elszíneződését.

     
 • Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés