Új jelszó kérése

Kategóriák

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

3
9
3
5
5
1
9

Hírlevél

Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

Termék részletek



REDLINE BEEF JERKY TERIYAKI 25g

-22%
ÚJ
REDLINE BEEF JERKY TERIYAKI 25g
  • REDLINE BEEF JERKY TERIYAKI 25g
  • REDLINE BEEF JERKY TERIYAKI 25g
760 Ft
Kedvezményes ár: 590 Ft590
Kezdete: 2017.07.26   A készlet erejéig!

Ha még nem evett finomat, ami még tiszta fehérje forrás is, akkor kóstolja meg ezt az Amerikából világhódító útra indult terméket!

  • Teriyaki ízesítésű szárított, füstölt marhahús. Összetevők: marhahús (100 gr termék 260 gr húsból készült), Kikkoman® Teriyaki® szósz(szójaszósz(víz, szójababbúza, só), bor(tartalmaz kéndioxidot), cukor, víz, ecetkivonat, só, fűszerkivonatok, hagyma, fokhagyma), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószer: só, nátrium nitrit(E250), vöröshagyma, barna cukor, gyömbér, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél,  cayenne bors, szecsuáni bors. Védőgázas csomagolásban. 

     

    Védőgázas csomagolásban.

    Tárolás +5°C és +35°C között.

    Felbontás után 24 órán belül fogyasztandó.

    Marhahús származási helye: Magyarország.

     

     

    A „jerky” olyan húsfajta, amit felszeletelnek, megszabadítanak a zsíros részektől, fűszeres, sós vagy édes páccal kezelnek, majd kiszárítanak vagy alacsony hőmérsékleten füstölnek, esetenként csak sóznak és napon szárítanak. Az eredmény omlós, sós, fűszeres, kissé édeskés snack, amit hosszú ideig tárolhatunk hűtés nélkül. A „jerky” szó a quechua eredetű „charqui” szóból ered, aminek a jelentése égetni. Nagyon szerencsésnek mondhatják magukat, mert az egész világ a különleges ízek titkára kíváncsi. A titok megfejtésének első lépése, ha megkóstolja az összes terméket!

     

    Vigye magával bárhová, ha éhes lesz, oltsa étvágyát a Jerkyvel. Teljen fel tiszta és nem utolsó sorban ízletes energiával. 

    A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.
    INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN "CHARQUI" VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).
    Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat "borc"-nak nevezték (a magyar "pörc" rokona).
    A Dél-Afrikából származtatott "biltong" például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában. 
    Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.

    Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva). 
    A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák." 
    Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.

    Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.

  • Státusz
    ÚJ    
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.