Új Jelszó Kérése

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP Termékek

Termékajánló

Látogató Számláló

3
2
9
4
1
0
5

Hírlevél

Termék RészletekPestigon spot on ampulla kullancs és bolha elleni csepp macskáknak

-47%
ÚJ
Pestigon spot on ampulla kullancs és bolha elleni csepp macskáknak
 • Pestigon spot on ampulla kullancs és bolha elleni csepp macskáknak
 • Pestigon spot on ampulla kullancs és bolha elleni csepp macskáknak
 • Pestigon spot on ampulla kullancs és bolha elleni csepp macskáknak
1 890 Ft
Kedvezményes ár: 995 Ft995
Kezdete: 2016.02.20   A készlet erejéig!
Megbízható kullancs és bolha elleni spot on cicák részére.

A FRONTLINE-vel megegyező hatóanyag!!!
 • Pestigon 50 mg rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V. Fipronil

  Egy 0,5 ml-es pipetta tartalma: Fipronil 50 mg Butil-hidroxianizol (E320) 0,10 mg Butil-hidroxitoluol (E321) 0,05 mg Tiszta, színtelen-halványsárga színű oldat.

  Bolhák (Ctenocephalides felis) okozta fertőzések gyógykezelésére. A készítmény azonnali rovarölő hatást gyakorol, és fenntartja a folyamatos rovarölő képességet a kifejlett bolhák okozta új fertőzésekkel szemben, legfeljebb 5 héten keresztül.

  Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölyköknél a készítmény nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

  Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, amit főként a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását, általános viszketést, hámlást vagy helyi szőrhullást jeleztek az alkalmazást követően. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, levertség, idegesség) és hányás fordulhatnak elő. A túladagolás kerülendő. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

  Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Alkalmazás: a bőrön történő helyi alkalmazás. A pipettát csak a felhasználás előtt vegye ki a tasakból. Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Adagolás: 1 db 0,5 ml-es pipetta macskánként (körülbelül 1,5 - 15 mg/kg). Az alkalmazás módja: A pipettát tartsuk függőleges helyzetben. Keskenyebbik részét ütögessük meg. hogy tartalma biztosan a pipetta fő részében legyen. Törjük le a rácsepegtető pipetta lepattintható tetejét a rányomott vonal mentén.? 1. hajtsuk össze átlósan, hogy ott rovátkát képezzen; 2. szakítsuk fel a rovátkánál; 3. csavarjuk el a tetejét kinyitáshoz; 4. húzzuk félre a szőrt/vigyük fel a bőrre.

   Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után. Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse be a szőrzetet, mert így a kezelés helyén a szőrzet ragacsos kinézetűvé válik. Ha ez mégis előfordulna, az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A bolha-fertőzések optimális kontrollja érdekében a kezelések gyakoriságát a helyi járványtani helyzet alapján kell meghatározni. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában a kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie. Kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni.

  KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK:Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel Az eredeti csomagolásban tárolandó a fénytől és a nedvességtől való megóvás érdekében. Csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

  KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK: Ha egy háztartásban több kutya és macska él együtt, a bolhák elleni védekezés optimalizálása érdekében minden állatot megfelelő inszekticid szerrel kell kezelni. Kerülni kell az állat gyakori fürdetését vagy samponos lemosását, mert a készítmény hatékonyságának időtartamát ilyen esetekben nem vizsgálták. A bolhák gyakran megtalálhatóak a kedvtelésből tartott állatok fekvőhelyén és a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeken és kárpitozott bútorokon, ezért ezeket súlyos fertőzöttség esetén, valamint a bolhák elleni El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen. Véletlen szembekerülés esetén vízzel azonnal és alaposan ki kell öblíteni. Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni. A lapockák közötti területen válasszuk szét a szőrt, hogy az állat bőre láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre, majd finoman nyomjuk össze, tartalmát lehetőleg két ponton - az egyik a koponyaalapnál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb - a bőrre ürítve. A tasakból való eltávolításhoz használjunk ollót, vagy: Fontos ügyelni rá, hogy a készítmény alkalmazása olyan területen történjen, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani, hogy az állatok ne nyalogathassák egymást a kezelés után.

  Sebeken vagy sérült bőrfelületén nem alkalmazható a készítmény.

   

  Az ár 1db ampullára értendő.

 • Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés