Új jelszó kérése

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

4
7
2
7
5
5
6

Hírlevél

Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

Termék részletekJBL NH4 Test-Set (JBL25365) ammónium teszt

-19%
ÚJ
JBL NH4 Test-Set (JBL25365) ammónium teszt
 • JBL NH4 Test-Set (JBL25365) ammónium teszt
 • JBL NH4 Test-Set (JBL25365) ammónium teszt
Fő kategória >ÁLLAT TARTÁS >AKVARISZTIKA >víztesztek
4 270 Ft
Kedvezményes ár: 3 450 Ft3450
Kezdete: 2017.10.17   A készlet erejéig!
Praktikus ammonium teszt a német JBL-től.
 • JBL NH4 -  ammónia cseppteszt 10ml

   

  A cseppteszt gyors és pontos NH3/NH4 (ammónia) mérést tesz lehetővé. Használható édes és tengervízben, akváriumban és kertitóban egyaránt.
  A frissen indított akváriumokban a kezdeti időszakban, a halakra igen mérgező ammónia (NH3) keletkezik. Ennek lebontására a külsőszűrő biológia szűrője hivatott. Az itt végbemenő folyamat a nitrifikáció. 
  A nitrifikációt mikroorganizmusok végzik, amelyek a rendelkezésre álló ammóniát nitritté, majd nitráttá oxidálják. Az akvárium indításának első két hetében nagyon fontos mérni az ammónia szintet. Az ammónia igen mérgező a halakra nézve. Amíg az ammónia szint magas, a biológiai szűrés még nem áll készen arra, hogy az akváriumba halakat telepíthessünk. 
  Az algásodás fő kiváltó oka szintén az ammónia és a fény. Ezért már minimális jelenléte is gondokat okozhat. Ha a mérésünk ammónia jelenlétét mutatja, azonnal végezzünk 40-50%-os vízcserét.
  Egy újonnan indított akváriumnál javasoljuk, hogy naponta mérjen ammónia szintet legalább két héten keresztül. A nitritteszttel együtt az eredményekből következtethet a biológiai szűrés pillanatnyi állapotáról.  
  Már működő akváriumok
   esetén, mindig mérjen ammónia (és nitrit) szintet, ha a biológiai szűrés elégtelenségére gyanakszik. Már kis mennyiségben is komoly stresszt okoz halainknak.
  A halak hirtelen mozgásakor, gyors kopoltyúmozgásakor, akváriumból való kiugrásakor gyanakodhatunk ammóniamérgezésre. Ilyenkor azonnal végezzünk el egy tesztet és ha szükséges végezzünk 40-50%-os vízcserét. 
  Vigyázat! Ha az akvárium vízének pH-ja kisebb, mint a cserevízé, lecsökkentheti a kevésbé mérgező ammónium (NH4+) szintet, ami azonnal a sokkal mérgezőbb ammóniára (NH3) vált. A cserevíz pH-ját tőzeg használatával csökkenthetjük. A CO2 adagolást pedig növeljük.

 • Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés