Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

TOP termékek

Termékajánló

Látogató számláló

5
8
2
8
4
4
0

Hírlevél

Elérhetőségek


Fly Zoo Kft
Telefon:
+36202353185, +36203742727
Cím:
9700 Szombathely, Körmendi u 89.

Termék részletekGerber Suspension kombinált szerszám, fogó tokkal (22-01471)

-20%
ÚJ
Gerber Suspension kombinált szerszám, fogó tokkal (22-01471)
 • Gerber Suspension kombinált szerszám, fogó tokkal (22-01471)
 • Gerber Suspension kombinált szerszám, fogó tokkal (22-01471)
16 250 Ft
Kedvezményes ár: 12 990 Ft
Kezdete: 2017.01.14   A készlet erejéig!

Sokoldalú szerszám, fogó a világhírű Gerber specialistától!https://www.youtube.com/watch?v=9yv4Vr_vj0s

 • A Suspension a Gerber legolcsóbb közepes méretű multifogója amely ennek ellenére egy masszív, használható darab. Több, mint 10 funkcióval rendelkezik, amik némi kompromisszummal megfelelően látják el a feladataikat.

   
  Egyenes penge - 5cm
  Fogazott élű  penge - 5cm
  Fűrész - dupla soros fogazás
  Klasszikus fogó
  Csípő fogó / kábel-csupaszító
  Egyenes csavarhúzó - keskeny és széles
  Csillag csavarhúzó
  Olló
  Sörnyitó - konzervnyitó
  Akasztó fül
   
  A Suspension-höz egy Cordura tok tartozik, aminek a hátoldalán két felfüggesztési lehetőség is található, így eldönthető, hogy függőleges, vagy vízszintes helyzetben kívánjuk övünkön hordani. A Vízszintes kényelmesebb megoldás lehet, de nagyobb az esélye, hogy kiesik belőle a szerszám. Ennek veszélye annál is inkább fennáll, hogy egyes tokoknál a tépőzár alsó részének elhelyezése nem megfelelően történt. Túl magasan helyezkedik el, így ha a tok felső részét szorosan hajtjuk rá a szerszámra, akkor a tépőzár két része nem teljes felületen érintkezik. Ha viszont úgy hajtjuk, rá, hogy megfelelően érintkezzenek, akkor a szerszám tud lötyögni. Vagyis a tépőzár alsó részének néhány cm-rel lejjebb kellene, hogy kerüljön.
  Ettől függetlenül a tok ellátja a feladatát, de alkalmanként nem árt ellenőrizni, hogy a tartalmát még őrzi-e.
   
  Maga a szerszám, tehát egy úgynevezett multifogó, amiben a szerszámok ezúttal úgy kerültek elhelyezésre, hogy a fogót magát ne kelljen szétnyitni, vagyis a külső részen találhatóak. A szerszámok mindegyike biztosított, így használat közben nem tudnak a kezünkre csukódni.
   
  Egyenes penge:
  A sima élű kés élhossza 4.5 cm, nyitása akár egy kézzel is történhet. A dobozból kivéve borotvaéles, papírt, kézről szőrt könnyedén vágja. Viszonylag éltartó és élezése sem nehézkes. Egyedüli problémája talán a kicsi mérete lehet, de némi kompromisszummal a legtöbb vágási feladatot elvégzi.
   
  Nagyméretű csavarhúzó:
  Ez a csavarhúzó sima fejű csavarokhoz használható, esetleg kisebb feszítésekre, puhább dolgok vésésére.
   
  Csillagcsavarhúzó:
  Lapos kialakítású, de két oldalán csillag formájúra mart csavarhúzó, ami megfelelően használható az átlagos méretű csillagcsavarokhoz.
   
  Fűrész:
  Az eszköz talán legellentmondásosabb szerszáma, a fűrész. Mérete nagyon kicsi, fogai tömötten helyezkednek el, és nem is elég hegyesek. Ennek ellenére kisebb ágak, fadarabok vágására használható. A fogai közötti részek viszont hamar megtelnek, és sűrűn ki kell tisztogatni, hogy vágóképessége megmaradjon. A fűrészelés mellett viszont, ha erdőjárásra is magunkkal visszük, ahol szikravetővel kívánunk tüzet gyújtani, arra kifejezetten alkalmas. A szikravetőt ugyanis a fűrész hátrészével könnyedén működésbe hozhatjuk, mivel a többi szerszámmal ellentétben, ennek a hátrésze nem lekerekített. És mivel visszacsukódás elleni védelemmel is el van látva, így nyugodtan használhatjuk ezt a hátrészt.
   
  Fogazott élű kés:
  Ahogy a sima élű kés, úgy ez is nyitható egy kézzel. Dobozból kivéve szintén kellően éles, de élének kialakítása révén a papír és a szőr vágására kevésbé alkalmas, így élességének tesztelésére a különböző méretű kötelek vágása megfelelőbb lehet. A vékonyabb kötöző anyagokat könnyedén, különösebb erő kifejtése nélkül lehet vele vágni, de akár a közel egy cm átmérőjű mászókötelet is nehézségek nélkül vághatjuk vele. Ahogy a másik késnél úgy itt is a kis méret okozhat nehézségeket.
   
  Konzervnyitó és sörbontó:
  A konzervnyitó problémája, hogy lényegében nincs éle, ezen viszont könnyen javíthatunk, ha egy durva felületű élezővel, akár kaszakővel, reszelővel megfelelően elvékonyítjuk és kiélezzük. Ezután könnyedén lehet vele a konzerveket bontani. A sörbontó a konzervnyitó alatti részen található, használata egyértelmű.
   
  Kisméretű csavarhúzó
  Kisméretű sima fejű csavarok be, illetve kihajtására megfelelő eszköz. Akár a villanyszerelésnél használt úgynevezett csokihoz is használható, mivel kellően elvékonyított. A csavarhúzó érdekessége, hogy a Gerber kiegészítésként piacra dobott egy bitfej befogót, amit erre a csavarhúzóra ráhúzva alkalmassá válik bitfejek fogadására. Vagyis többféle csavar meghúzására nyílik lehetőség. Ezt a kiegészítőt néhány bitfejjel együtt külön lehet megvásárolni.
   
  Akasztó karika:
  Ennek a karikának a használata egyértelmű. Láncot, paracordot, egyéb zsinórt átfűzve rajta rögzíthetjük például a nadrágunkhoz, hogy a tokból való kiesés esetén se hagyjuk el. Talán ezt a karikát célszerűbb lett volna valahol máshol, külön elhelyezni, ahogy azt a svájci bicskákon is megoldják. Helyére pedig akár egy kis reszelő is elfért volna, vagy más hasznosabb eszköz.
   
  Olló:
  Az olló mérete megdöbbentő lehet, hiszen meglehetősen kicsi. Ennek ellenére remekül használható. Akár papírt, akár kartont, akár vastag ruhaanyagot is vághatunk vele, könnyedén boldogul a vastagabb dolgokkal is.
   
  Fogó:
  A multiszerszám fő szerszáma, a fogó. Ehhez a szerszám szétnyitásával férhetünk hozzá. A fogó egy belső rugóval van ellátva, így ha elengedjük magától kinyílik, ezzel könnyítve a munkát. A fej kialakítása csípőfogó. Az alsó részen egy jól használható kábelvágó található, amivel akár kisebb méretű szögeket is kettévághatunk. Egyetlen problémája, hogy teljesen összeszorítva is marad a két pofa között egy halszálnyi rés, vagyis a nagyon vékony kábeleket nehézkes vele elvágni, talán csak az első egyharmadát lehet kellő erővel összeszorítani, hogy a pofák összeérjenek. A fogó fejrészének legalján a kábelcsupaszító található, ezzel az átlagos méretű kábeleket tudjuk csupaszítani. A vékonyak átcsúsznak rajta, a vastagabbak pedig nem férnek be.
   
  A multifogó összességében egy jól összerakott masszív darab, kifejezetten jól néz ki és kényelmes a használata. A versenyt nem veszi fel a 3-4x drágább Letherman, Victorinox multifogókkal, de bőven felülmúlja minőségben az olcsó termékeket.
  Beszerzése elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek egy megbízható mindenes kell a mindennapokra, de nem kívánnak professzionális munkát végezni vele. Eszközei használhatóak, a mindennapokban hű társ lehet.
   
 • Státusz
  ÚJ